Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole



Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 1

Lietotāji šobrīd: 0

Lietotāju skaits: 693
Jaunākais lietotājs: kristaps998
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
Cinkošana un hromēšana.
aivarsz
bargais rakstīja:

aivarsz rakstīja:

Nejauši retromoto.lv uzdūros šādam: http://www.sdt.lv/page/lv/services/
Vai kādam ir pieredze un viedoklis par šiem onkulīšiem?


Veicu eksperimentu ar hroma efekta krāsošanu. SDT hroms, Ulbrokā, Radiostacijas ielā 21d, t.29713321. Pasūtījuma izpildes laiks - aptuveni mēnesis.
Izmaksas - 60LVL. Pusi no tā sastādīja detaļu tīrīšana ar stikla lodītēm un līdzināšana, jo iedevu es detaļas ar visiem 30 gados sakrātajiem mēsliem.
Cik tas viss noturīgs, tas jau būs redzams ekspluatējot. Skaidrs, ka pārklājums karstumu nepanes.


Izskatās visai labi, izmaksas sagremojamas. Īstenotus rezultātus jau biju redzējis, bet uz principiāli savādāk neatjaunojamām daļām (sabuktētas, normāli neatjaunojamas un špaktelētas ļoti veca retromocīša Puchs bākas vaigiem). Tavā gadījumā- tu gribot vai negribot, esi kļuvis par izmēģinājumu trusīti, jo, pa lielam, esi atvēzējies uz diviem sāpīgiem punktiem. Rumba, kas dikti var ciest no mehāniskām traumām. Karburatora pārsegs, kas nepārtraukti pakļauts visai agresīvai naftas produktu un apkārtējās vides iedarbībai. Tātad, ja tavs verdikts pēc brīža būs pozitīvs, vēl kāds parausies uz eksperimentiem- kartera vāki, kā vairākkārt sastaptajam jawapower vācietim, u.t.t. Patiesībā, es šeit redzu iespēju uztaisīt Hroma vai cita toņa metalizācijas imitāciju uz da jebkādas virsmas- plastmasas, špakteles, krāsotām metāla virsmām, kurām gribas piedot šo hroma efektu. Saudzīgākās vietās, kam jāpiedod tas metalizācijas smukums.
 
Sudzhis
Sveiki visiem. Retromoto gan info ir detalizētaka, bet nu iepostēsu arī te. Ir atvēries jauns workshop Liepajā, kur labi un kvalitatīvi hromē. Detalizētaka info retromoto (nav domāts kā reklāma), bet nu dažas moču detaļu bildes,,,

[img]http://s12.postimg.org/w8hjx45zh/IMG_8414.jpg[/img] is not a valid Image.

[img]http://s12.postimg.org/5c262jcjx/IMG_8418.jpg[/img] is not a valid Image.

[img]http://s12.postimg.org/g05x1dmj1/IMG_8419.jpg[/img] is not a valid Image.

[img]http://s3.postimg.org/ffotvc2sj/IMG_8314.jpg[/img] is not a valid Image.

[img]http://s13.postimg.org/tno90jgnr/10962054_928385180507196_988687023_n.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]http://s9.postimg.org/8nqvenkbj/IMG_8337.jpg[/img] is not a valid Image.

[img]http://s7.postimg.org/y5m50z8dn/IMG_8109.jpg[/img] is not a valid Image.

[img]http://s24.postimg.org/8attnl1f9/IMG_8182.jpg[/img] is not a valid Image.

[img]http://s24.postimg.org/fzqnzb1x1/IMG_8179.jpg[/img] is not a valid Image.

[img]http://s24.postimg.org/bk88u1pit/IMG_8186.jpg[/img] is not a valid Image.

[img]http://s24.postimg.org/4j60co2np/IMG_8149.jpg[/img] is not a valid Image.

[img]http://s13.postimg.org/p1ppan5uv/10947624_921863721159342_1059753775_n.jpg[/img] is not a valid Image.
 
Kaarlis
Ir gadijies tā, ka manā šķūnītī uz galda atrodas iepriekš bildēs redzamie CZ dakšas zari. Tālab, saņemot pirmo produktu taustei un apskatei, varu sniegt šādus tādus komentārus.
Jāsaka, ka man arī sanāk šad tad nodarboties ar smukumlietām un mans viedoklis var sanākt samērā kritisks. Ir bezgala jauki saņemt skaistas, spīdīgas detaļas kuras liela daļa dažādu pakalpojumu sniedzēji satin arī ūber spīdīgās plēves, taču apskatam produktu tad, kad acu žilbums jau pamalē...
Pirmajā acu uzmetiena viss ideāli. Sāku ieskatīties un...
1) Ir jau labi, ja aizsegta blīvslēga vītnes daļa, taču kāda iksa pēc šķībi? Par 3 vijumiem?
2) Štoka tajā pusē, kas pavērsta pret riteni manāmi punkti. Pavelkot ar roku izlikās kā 80 rupjuma smilšpapīra graudi. Nezinu, kur tādi rodās, taču lai arī kopskatu nebojā, ir savs mīnusiņš.
3) Iekšpuse! Ņemot vērā, ka štoka iekšpuse vienlaikus ir arī darba virsma, likās pagalam nejauki iekšpusē ieraudzītais. Hronometrējot sanāk ka no liepājnieka jāpiedzen aptuveni 1,5 h darba stundas izmaksas. Tātad,meistaram jāpiestrādā pie detaļas hermetizācijas ķīmisko procesu laikā.
4) Tā kā pats gatavoju detaļas un pulēju, acī dikti iekrita štoku gali, tur kur riteņa ass. Ļoti labi zinu kā tai detaļai jāizskatās, taču kantes formu ir zaudējušas- slīpējot pamatīgi noapaļojušās. Piekasīga restaurātora prasībām noteikti neatbilst.
5) Pats klājums: Hroma slānis dzidrs, kapara klātbūtne manāma. Ar aci sjūtams ka slānis ir dziļš jeb "biezs' Par ķīmiju un slāņiem iebildumi izpaliek. Ar to te viss ir kārtībā.
Secinājums šāds: darbs paveikts nedaudz virs Latvijas vidējā līmeņa un ir diezgan atzīstams, taču darba veicējam vēl ir uz ko tiekties.
 
Sudzhis
Sveiks!

Konstruktīva un pamatota kritika vienmēr ir labāka par nepamatotiem glaimiem Wink

Par vītnēm- laikam būšu kku norāvis garām ar lentu, pat nepamanīju, vai arī paša procesa laikā vnk viens sāns ir atlipis. Vai traucē, es pat nezinu, es jau teorētiski uz vītnēm varu uzlikt visu pārklājumu, tikai vai pēc tam tie uzgriežņi ies virsū, jo pārklājums ir samērā biezs!

Par to iekšpusi. Es jau varu nodarboties protams ar konstruēšanu un rokdarbiem un būvēt tur korķus lai tos galus aiztaisītu ciet, bet tas viss tērē manu laiku, laiku kuru es varētu pavadīt lietderīgāk. Es uzskatu, ka klientam pašam par to ir jāparūpējas, kā nosargāt vietas, kurām nevajag pārklājumu. Tās pašas vītnes, iekšas. Korķi es tur uzliku, bet redz, ka ne pietiekami labi- pa 7 vannām tie štoki dzīvojās, kkur iesūc kkur nē. Galvaniskais pārklājums tur es domāju, ka nebija. Daļēji vainīgs..

Par tiem punktiņiem- tā tīri ir mana laža! Tas nav pittings, Tie punktiņi ir uz skābo kaparu, respektīvi uz CnCU viņi nav, uz skābo kaparu mikro, niķelis uzkopē viņus lielākus un hroms tā pat. Es viņus nepareizi iemērcu - horizontāli un sanāca, ka uz augšējo virsmu sasēdās draza. Klientam par to iepriekš teicu, teica, ka nav īsti laika gaidīt un ja vizuālo nebojā lai sūta šurp. Citādāk būtu pārtaisījis

Par štoku vietām, kur ass. Da lāāb, kāda tur vairs sākotnējā forma viņiem. Nodauzīta, rūsa apakšā. Viens ir tāds, kādu redzi ar hromu, pavisam cita aina paverās, kad viņu noņem.

Nu tā kaut kā///
 
Jawa634
Sudzhis........kā ar cinkošanu,vai ir doma arī to atīstīt ?
 
Sudzhis
Sveiks! Pagaidām nē, Cinkošanai LV itkā ir piedāvajums.
 
Jawa634
Cinkot jau cinko....bet dvēseli tajā procesā neieliek !
 
Sudzhis
Jawa634 rakstīja:

Cinkot jau cinko....bet dvēseli tajā procesā neieliek !


Tur atkal kā minimums 3 vannas jātaisa! Izdevumi, kas diez vai atmaksāsies! Nav pieprasījuma!
 
Jancic
Cinkošana, tā nu tiešām nav problēma uz katra otrā stūra to dara. Nu jau pēdējiem 3 projektiem cinkoju Aizputē, nocinkoto detaļu kvalitāte ir perfekta! Es pat tektu vairāk par dvēseli ielikts... Wink
350 / 360
350 / 634.7
 
gacha2
Pašam vajag ieguldīt dvēseli un viss būs labi. Pēc Raimonda ieteikuma, visas detaļas, kuras bija svarīgas, notīrīju ar smilšpapīru, pat uzgriežņu škautnes paslīpēju, vītnes visas izgāju ar vītņu ripu, tajā pašā Starta ielā devu, viss ideāli. Un maksā tur 2 Euro par kg. Nebiju notīrījis krāsu no atsevišķām daļām, tās arī nebija tā kā vajag un ar to arī rēķinājos..notīrīju ar smilšpapīru un atdevu pa jaunam , viss pa pirmo. Smile
 
Kaarlis
Cinkošanas gadījumā tieši tā arī ir- kā sagatavosi, tāds arī būs rezultāts. Nevienā kantorī neņemās ar virsmu sagatavošanu. Ko iedosi to arī saņemsi. Cinka slānis neko neaizsedz bet kopē virsmu un visi nelīdzenumi paliek redzami.
 
Guntis
Starta ielā pa retam esmu iesprindzis ar baisu detaļu sagatvi.
Man vieglāk redzamās vietas apstrādāt un iedot otro reizi uz cinkošanu.


Garažā man ir kastīte,kur visādas dzelzs detaļas sametu,lai reizi gadā viņas nocinkotu.Nocinkot lētāk kā pirkt jaunas Grin
 
Jawa634
Kādas atsauksmes par Stopiņu ielas cinkošanu?
 
Gints13
Ļoti diletantisks jautājums par cinkošanu un hromēšanu - kāda ir atšķirība? Piemēram, man vajag atdzīvināt bijušo spīdumu dugām. Ja pareizi saprotu, tad hroms ir spīdīgāks, bet dugu gadījumā to spoguļvirsmu pat nevajag. Tad varbūt dugas var cinkot ar balto cinku vai vispār kā savādāk apstrādāt? (bisķiņ rūsiņa uz tām dugām ir, dugas resnās sisrsniņveidīgās). Kāda pašreiz ir situācija ar cinkošanas un hromēšanas kantoriem!
 
otomars
ar pulverkrasu bus krietni leetaak
 
Rich
Kā apstrādāt dugas ir gaumes un maciņa jautājums, kā jau Otomars raksīja ar pulvereni ir vissātrāk un lētāk (es detaļas pulveroju Starta ielā). Hroms tomēr manā skatījumā ir vissimpātiskāk priekš dugām. Man arī sisniņveidīgās - hromēju Starta ielā, tikai cits kantoris, tur arī cinko, kas ir nedaudz lētāk par hromēšanu.
 
Gints13
Uzgāju internetā saitu hroms.lv, atrodas Ulbrokā. Kādas atsauksmes ir par šo kantori - hromēšanas kvalitāte, termiņi, izmaksas?
 
Rich
Esmu pie tā džeka hromējis hēbeļu turētājus JAWA 634, jo tie ir no kaut kāda sakausējuma un Starta ielā nehromēja. kvalitāte laba, cena kosmoss - par diviem sūdiņiem samaksāju 50 Ls.
 
ZXXZ
Uzgāju internetā saitu hroms.lv, atrodas Ulbrokā. Kādas atsauksmes ir par šo kantori - hromēšanas kvalitāte, termiņi, izmaksas?
....................................
Retromoto pāris ne visai labas atsauksmes. Bet vispār tur hromēšanas tēma uz 50 lapām.
www.retromoto.lv/...na-t70.htm
Labojis AldisK uz 07-11-2019 21:40
 
ArvidsG
Par hroms.lv nezinu, bet daudzi iesaka Kurzemes atslēgu Aizputē. Cena ir 60-80€/m² atkarībā no sagatavotās virsmas
 
Iet uz forumu: