Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole



Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 1

Lietotāji šobrīd: 0

Lietotāju skaits: 692
Jaunākais lietotājs: Endzuks20
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
Ko drīkst/nedrīkst Ceļu policija
bargais
Edgara Džeriņa skaidrojumi
www.iauto.lv/...u-policija
 
edmunds
Heijā,

Moto sezona ir atklāta!
Man jau šogad pirmais CP radara plāksteris! No jaunā radara Ulbrokā, iešāva tieši dibenā, vellos. Labi, ka tikai 66 kmh. Minētais manervs tiek novērtēts ar 40 eiro, exx.
Shock
Edmunds
MC Wild Hogs!
 
AldisK
Izlasi kārtīgi to lēmumu. Man arī kaut kad bija darīšana ar radara sodu pilsētā. Es to lēmumu izlasīju pēc soda samaksāšanas. Lēmumā viņi raksta, ka uzliek mazāko sodu. Bet mazākais par šo ir brīdinājums. Bet uzliek 40 eiro. Pamtojoties uz šādu lēmumu varbūt var mēgināt rakstīt apstrīdējumu.
 
andrys
AldisK rakstīja:

Izlasi kārtīgi to lēmumu. Man arī kaut kad bija darīšana ar radara sodu pilsētā. Es to lēmumu izlasīju pēc soda samaksāšanas. Lēmumā viņi raksta, ka uzliek mazāko sodu. Bet mazākais par šo ir brīdinājums. Bet uzliek 40 eiro. Pamtojoties uz šādu lēmumu varbūt var mēgināt rakstīt apstrīdējumu.

Rakstīt pārsūdzēšanu var, tas neko nemaksāSmile. Tikai iepriekš ņem vērā, ka normatīvajos aktos ir viena frāze: "....par pārkāpumu, kas fiksēts ar tehniskiem līdzekļiem (fotoiekārtas vai videoiekārtas), neapturot transportlīdzekli, personai uzliek attiecīgajam pārkāpumam noteikto minimālo naudas sodu." Angry Secinājums 1. Būs jāmaksā. Secinājums 2. Ātrums jāievēro, tad naudinas maka paliks vaire Grin
 
edmunds
Palabojot Aldi - 26. pants saka, ka Minimālais sods, ko uzliek par administratīvajiem pārkāpumiem, ir divi euro.
MC Wild Hogs!
 
morgans
Ja līdz pārkāpumam esi bijis balts un pūkains var palasīt LAPK 21.pantu.
 
andrys
Secinājums 3. Juristu maize, APK pantus jau vīri piesauca, savukārt Ceļu satiksmes likuma 43.6 pants. Īpatnības administratīvo pārkāpumu lietās attiecībā uz pārkāpumiem, kuri fiksēti ar tehniskiem līdzekļiem, neapturot transportlīdzekli, saka jāmaksā.
Galvenais, ka jau pašā likuma tekstā rakstīts "īpatnības... " gandrīz kā nacionālās īpatnības Smile. Edmund, ja mēģināsi rakstīt apžēlošanu, dod ziņu par rezultātiem.Cool
 
zigmars
Un kā nezin Džeriņa kungs varētu izglābt šito mucēju??
jauns.lv/...sanas-riga
Tur diez vai varēs atkruķīties ar sliktu dzirdamību.
 
edmunds
Neko nerakstīšu, jo tur sanāk zināms kalamburs, panta daļa saka, ka sods 40 eiro, spriedums saka, ka minimālais naudas (uzsvars uz naudas) sods, bet atruna par minimālo naudas sodu citā pantā, jo konkrētais pants satur vienu ciparu.

Atbalstīšu Godmaņa kundzi un viņas brandžu, vnk braušu uzmanīgāk!
MC Wild Hogs!
 
Retais
Es esmu pret šo, ka ja ir brīdinājums un naudas sods, tad šaj gadījumā sūta naudas sodu. Ir rakstīts minimālais naudas sods. Vajag tiesāties un radīt precedentu, lai par tik sīkiem pārkāpumiem fotoradars nesūta
 
aivarsz
MCA aktīvisti turpina cīņu par atļauju sabiedriskajam transportam paredzēto joslu izmantot arī motociklistiem. Lēnām, bet kaut kas uz priekšu virzās. Saeimas tautsaimniecības komisijā beidzot kaut kas ir uzlicies uz papīra. Kā lietas virzīsies vai nevirzīsies tālāk, vērosim. Jāsaka, ka manabalss.lv balsojumā motociklistu aktivitātes šajā sakarā varētu būt lielākas.
Nav atļauts skatīt pielikumus šajā tēmā.
 
Guntis
esmu pret kustību pa sab.tr joslu mototransportam.
 
aivarsz
Šada prakse ļoti veiksmīgi darbojas atsevišķās valstīs, tajā skaitā arī Lielbritānijā.
 
andrys
aivarsz rakstīja:

Šada prakse ļoti veiksmīgi darbojas atsevišķās valstīs, tajā skaitā arī Lielbritānijā.


Es personīgi iepauzētu... Jau tā pa sabiedriskā transporta joslu daudz braucēju... Mums līdz braukšanas kultūras līmenim, kas būtu līdzvērtīgs attīstītajām Eiropas auto valstīm, ir vēl ejams kāds ceļa gabaliņš.Smile
 
aivarsz
Šodien 12.02.19.Tautsaimniecības,agrārās, vides un reģionļās politikas komisijas sēdē tika izskatīts MCA rosināta iniciatīva portālā "manabalss.lv" ļaut izmantot sabiedriskā transporta joslu motocikliem un mopēdiem. Šo iniciatīvu no partiju frakciju puses virzīja JKP deputāti J.Feldmans un S.Riekstiņš. MCA sēdē pārstāvēja R.Volkovs, A.Blodons un O.Irbītis. Sēdes dalībnieki uzklausīja MCA skaidrojumu, Valsts policijas, CSDD pārstāvja un Satiksmes ministra T.Linkaiša viedokli. Īsumā , visi vienojās , ka esošajā situācijā "de facto" pārkvalificējās par "de jure". Provizoriskais grozījuma Ceļus satiksmes likumā spēkā stāšanās laiks - vasaras vidus. Lūk tā.
 
Kaarlis
It kā jau solo variantā braucot man tā josla neinteresē, ar blaķeni cits stāsts... Es gan nobalsoju toreiz par.
 
Gints13
Visnotaļ atbalstāms risinājums. Tāpat varētu arī atļaut mototransportam braukt pa veloceliņiem tajos gadījumos, kad veloceliņš ir izvietots uz ielas braucamās daļas.
 
Dalgo
Kas tas par neadekvātu priekšlikumu? Pa velo celiņiem... Tad jau uzreiz jāļauj braukt arī pa ietvēm!? Grin
 
Gints13
Dalgo rakstīja:

Kas tas par neadekvātu priekšlikumu? Pa velo celiņiem... Tad jau uzreiz jāļauj braukt arī pa ietvēm!? Grin


Kāds sakars ar ietvēm??? TAJOS GADĪJUMOS, KAD VELOCELIŅI IR IZVIETOTI UZ IELAS BRAUCAMĀS DAĻAS!!! Piemēram, Rīgā - Elizabetes iela, Krišjāņa Barona iela u.c.

Ceļu satiksmes noteikumi:
94. Ja uz brauktuves ierīkota ar 941. ceļa apzīmējumu (un (vai) arī ar 413. ceļa zīmi un 824. papildzīmi) apzīmēta velojosla, kas no pārējās brauktuves atdalīta ar platu 920. ceļa apzīmējumu, pārējo transportlīdzekļu vadītājiem pa velojoslu braukt aizliegts un to šķērsot atļauts tikai 920. ceļa apzīmējuma pārtraukumu vietās.
Labojis Gints13 uz 13-02-2019 09:54
 
Dalgo
Un kas notiks ja kāds padebīls baikeris iedomāsies ka šī velo josla ir ātrgaitas šoseja? Angry
 
Iet uz forumu: