Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole



Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 2

Lietotāji šobrīd: 0

Lietotāju skaits: 693
Jaunākais lietotājs: kristaps998
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
Virzuļu,pirkstu,klaņu nianses
Jancic
Es bez yūtūbēm darbojos arī.
mans piegājiens:
1.) Visur pamatīgi sabāžu lupatas, ja vajag aizlīmēju ar papīra lentu - nekas nesakritīs iekšā pie kloķenes
2.)ņemu kādu no vecajiem virzuļu pirkstiem, viegli apšmirģelēju kādu 4 daļu no pirksta nedaudz mazāku to padarot, pavisam nedaudz.
3.) Tad nogriežu ( no tā paša pirksta) attiecīgi tādu garumu kāds nepieciešams lai virzuli var uzdabūt virsū.
4.) tad ar solidolu apķepēju buksi, sāku krāmēt adatas, kad jau tuvojas vairāk par pusi, tad lieku to mazo nogriezto pirksta gabaliņu. Salieku pilnībā adatas, kamēr viss pilns, tad uzlieku no abām pusēm distancerīšus/gredzentiņus.
5.) un tad jau virzuli virsū un ar jauno pirkstu stumjam ārā to apgriezto gabaliņu kurš saturēja adatas vietā.

Uzskatam arī bilde, varbūt ka varēs saprast:
pic2.fotki.lv/photos2/6/W0003697/000369629/000036962876_%23_3_%23_jancic.jpg
Es daru tā, baigi labi sanāk.
350 / 360
350 / 634.7
 
turists
Es pie tā visa vēl pasildu virzuli un iemetu jauno pirkstu saldētavā tad salikšana iet pavisam viegli.
 
borman
Saprotu ka luuku piedziishana un virzulju svaroshana ir entuziasma veerts pasaakums un gribas lai viss ir tik labi cik iespejams. Pats savai jawai vakar izgaju pirmo skati. Jawa man kopsh 2005 gada un nobraukti max 100 km. Liels prieks par T.A. beidzot.. Motors shobriid ir no donora ielikts ar graboshiem klanjiem. Dzimtajaa motoraa kuraa staav visi jauni skf gultnji, blivslegi, kjede utt. utt. utt ...arii paarpreseeta klokjene jr jauniem gultnjiem un parejiem mezgliem. Dzinejam ieraava kjeedi, salauza kaarbu un karteri pirms 5 gadiem. Taa vinsh man vel pusizjaukts staav. Tad tagat jautajums man kaa ir ar to svaroshanu. Klanji nav noteikti svaroti (pats gultnjus nemainiju un domaju ka meistars neko svarojis pirms 6 gadiem nav.) Ja nesvaro klanjus tad neredzu nozimi svarot virzuljus?!? Pati klokjene nav kautkaa jaabalansee??? Kaa un cik lielaa meeraa izpauzhaas svara starpibas klanjiem un virzuljiem?
 
Guntis
Es pat nestādos priekšā,kā izsvērt klaņus. Doma ir bijusi,bet tālāk neesmu ticis.
Parasti vienas partijas/grupas virzuļi ir ļoti līdzīgi pēc svara,es vienalga sirds mieram lieko noņemu.
Ja to nevar kompensēt ar pirksta svariem.

Siliņ onkas teiktais... ka kloķenei klaņu svari ir galīgi šķērsām,un viņš iesmej par to ka sveram virzuļus...
 
Dalgo
Varbūt kādam tas liksies baigais gemarojs, bet nereti saliekot jaunus pirkstus un + izmēra adatas vecajā pirksta čaulā - viss ir pārāk ciešu (un sprūst pirksts) vai vispār tas mezgls nav saliekams, tad ļoti labi ar kādu 600'to papīru (aptinot 18mm pirkstam) šī virsma padodas apstrādei, un iegūst vajadzīgo rezultātu...

content32-foto.inbox.lv/...G-3830.jpg

content32-foto.inbox.lv/...G-3833.jpg
Labojis Dalgo uz 08-10-2015 10:17
 
Laacis_ar07
Ja ir rezultāts tad kapēc ne,,tikai rūpīgi jaiztīra tos akmeņus no virsmas,es,ja būs vajadzība,pielietošu šo paņēmienu!
 
Kaarlis
Drusku jau lauku stiliņš. Tā vietā lai sašķirotu adatas, tiek pielietots smilšpapīrs.Grin
Un ko pāc tūkstošiem 10 darīsi? Nāksies atkal kloķenei klaņus remontēt vai arī mainīt. 2 soļus uz priekšu tomēr jādomā.
 
Dalgo
Ir jau ir biki lauku variants, bet! Domā cementējums ir tikai vienu simdaļu uz gultņa vismas? Tiešām? Noņemot to skaidiņu būs kur eļļai palikt, un jauniem klaņiem tā virsma ir tieši tāda pati.. (nevis spogulis), tad kādas tur bažas par kaut kādiem tūkstošiem!! Smile Smile
Labojis Dalgo uz 08-10-2015 16:49
 
rechijs
Nav nekas mūžīgs. Tāpat izdils agrāk vai vēlāk.Grin
 
Kaarlis
Skaidroju tiem kam nepielec:
1) sarkani marķētie pirksti un resnākā izmēra adatas ir pēdējā lielākā kombinācija. Tālāk klaņu maiņa vai restaurācija. Ja pirksti pielasīti pēc virzuļa urbumiem, pieļauju,ka tieši tā ir arī tavā gadijumā.
2) Tiem, kas uzmanīgi lasa instrukcijas, noteikti nebūs paslīdējis garām, ka pat konkrētajai adatu izmēra grupai ir pielaide no līdz. Tas nozīmē ka sašķirojot no vairākiem komplektiem ir iespējams izveidot apakšgrupas kuras secīgi izmantojot var iegūt gan vēlamo spēli konkrētajā mezglā, gan arī palielināt resursu. tas gan prasa mazliet naudas instrumentiem un izejmateriālam kā arī kādu strēķīti pacietības, bet nav neiespējami. Kaut kā tā.
 
Dalgo
Tad jāņem talkā kāds digitālais mikrometrs, jo izmērīt atšķirību starp 0.003 vai 0.005 nu piedodiet, vai ir lietderīgi vispār tam tērēl laiku...
 
Kaarlis
Lai izmērītu starpību un sagrupētu detaļas vispār nav vajadzīgs mērinstruments. Ir metodes kā to izdarīt un galva ar ko to izdomāt.
 
Dalgo
Apmēram.. +/- viens kūkas gabals! Grin
 
AldisK
Es jau te nesen rakstīju par klaņu, pirkstu un adatu saderībām, katalogos un remontu grāmatās ir norādīts kādas krāsas klanis, pirksts un adatas var kopā montēt. Protams lietotām detaļām tās krāsas nebūs. Tad kā Kārlis rakstīja, ir jāmēra. Ir jau arī tāds mērinstruments kā mikrometrs. Pirkstus un adatas nomērīs. Klanim vajadzēs vēl kādu citu instrumentu.
Par materiālu nepareizu apstrādi man negatīva dilentanta pieredze. Tā gan nav saistīta ar jawu. Bet princips ir līdzīgs Dalgo apstrādei. Remontējot mammas 50 gadu Sarkanās Zvaigznes ražojuma sieviešu velosipēdu Rīga, ievēroju, ka gandrīz pēc 60 gadu ekspluatācijas centrālās pedāļu bļodiņas ir nedaudz lodīšu vietās ar nelielu risi. Daudz nedomājot virpā šo risi novērsu. Cik mm simtdaļas vai desmitdaļas noslīpēju nepateikšu. Apmērām pēc mēneša ļoti neregulāras ekspluatācijas. Pamatā sestdienās svētdienās sāka kustēties šis centrs. Izjaucu, un liels bija mans izbrīns, ka pa šīm dažām braukšanas reizēm rise ir daudz lielāka nekā bija pa gandrīz 60 gadiem. Tad es arī sapratu savu kļūdu. Cementēto daļu biju noslīpējis.
Negribu apgalvot, ka klanim to arī var izdarīt ar šo smalko smilšpapīru, bet reizēm pirms nodarboties ar pašdarbību, der nedaudz padomāt.
 
Dalgo
Aldi, ir starpība vai noņem pus simdaļu vai izvirpo bļodai visu virsmu! Nav viens un tas pats. Ar papīru parīvējot 15 sekundes nevar panāk to ko ar virpu un kaltu. Cik sapratu, tad Siliņš arī pēc cementēšanas un čaulu iepresēšanas slīpē virsmas, lai ir pēc izmēriem.

Spēle visos variantos ir no 0.005 - 0.019 (var atšķirties gadrīz 4x)
forum.jawaold.com/files/___________737.gif
 
otomars
jawas klokjenei preseeja arra pirksta chaulu un apsliipeja lai vareetu salikt adatas,chaulaam ari ir dazhaads aareejais diametrs.
P.S pats biju klaatSmile
 
Kaarlis
Dalgo rakstīja:

Aldi, ir starpība vai noņem pus simdaļu vai izvirpo bļodai visu virsmu! Nav viens un tas pats. Ar papīru parīvējot 15 sekundes nevar panāk to ko ar virpu un kaltu. Cik sapratu, tad Siliņš arī pēc cementēšanas un čaulu iepresēšanas slīpē virsmas, lai ir pēc izmēriem.

Spēle visos variantos ir no 0.005 - 0.019 (var atšķirties gadrīz 4x)
forum.jawaold.com/files/___________737.gif
Nez kāpēc,bet tev ir kļūda aprēķinos.
 
Dalgo
Ko Tu ar to gribēji pateikt? Tev atbilde 3,6x vai 3,2x labāk apmierina?
 
Iet uz forumu: