Apskatīt tēmu
Vasara 2013- Norvēģija?
|
|
KarlisV |
Ziņojums ievietots 09-01-2013 16:01
|
Moderator Ziņojumi: 244 Pievienojies: 09.05.12 |
Skaties, drīz būs jātaisa MANAJAWA KLUBEN citādi ārzemnieki nesaprot, kas tas par veidojumu pie viņiem ierodas. Vācieši pagājušajā gadā jau uzdeva visādus stulbus jautājumus. Labojis AldisK uz 18-01-2013 00:06 |
|
|
aivarsz |
Ziņojums ievietots 09-01-2013 16:25
|
Admin Ziņojumi: 2273 Pievienojies: 14.02.12 |
KarlisV rakstīja: Skaties, drīz būs jātaisa MANAJAWA KLUBEN citādi ārzemnieki nesaprot, kas tas par veidojumu pie viņiem ierodas. Vācieši pagājušajā gadā jau uzdeva visādus stulbus jautājumus. Nesaspringsti par sīkumiem! Iestāstīsim tiem ārzemniekiem visu ko vajag. Kutelīgiem jautājumiem tikai mājas darbā jāsagatavo pilnvērtīgas atbildes. Ja mājasdarbs ir izpildīts, visi ir laimīgi. Labojis AldisK uz 18-01-2013 00:07 |
|
|
AldisK |
Ziņojums ievietots 09-01-2013 16:27
|
Moderator Ziņojumi: 1486 Pievienojies: 14.02.12 |
aivarsz rakstīja: Drusku informācijai. Laiks vēl itkā ir pietiekami, šodien iereģistrējos Norvēģu Jawa kluba forumā un mēģināju pieteikt teorētisku vizīti mūsu brauciena ietvaros. Jācer uz atsaucību, gaidīsim ziņas. JAWAKLUBBEN NORGE. ( http://www.jawaklubben.no/). Atrašanās vieta- Østliveien 9, 1811 Askim, Norvēģija, sekojoši, mums ir gandrīz pa ceļam, veicot tūri. Manuprāt, varētu būt interesanti tikties ar brāļiem Vikingiem, kas brauc uz Jawām un kam patīk tas kuplais un zilais dūms aiz muguras. Es viņiem jau labi sen cenšos savā švakajā angļu mēlē kaut ko aizrakstīt uz viņu kontaktu adresi par mūsu braucienu. No mana inbox.lv adreses visas vēstules atgriezās nesasniegušas adresātu. Kāpēc nemāmācēju saprast. (tāpat man neiet vienam džekam kam ir gmails) Tad izveidoju adresi gmailā un aizsūtīju, pagaidām pāris dienas ir pagājušas vēl nav atbildēts. Vēl vajadzētu sakontaktēties arī ar zviedru kluben. No inboxsa arī man neizdevās neko aizsūtīt. Vēl neesmu paspējis , bet taisos sūtīt no gmaila. |
|
|
aivarsz |
Ziņojums ievietots 09-01-2013 20:08
|
Saņēmu pirmo atbildi no norvēgu jawakluben. PS Uzdevu šiem jautājumu, vai mūs interesējošajā laikā šiem nenotiek kādi kluba pasākumi. Textu citēšu brīvā tulkojumā zemāk: Esmu Jawaklubben biedrs un lasīju šodien jūsu ierakstu forumā. Ceru, jūs saņemsiet daudz atbildes. Es dzīvoju Norvēģijas rietumu daļā, blakus Stavanger. Es nezinu par visiem Jawa notikumiem, jūsu pieminētajā laika posmā (~23.06-02.07), bet man zināmi 2-3 citiem pasākumi, kas varētu būt jums interesanti. Tie noritēs agrāk, tiesa, visiem šī gada pasākumiem datumi vēl nav noteikti. Jawaklubben irīko divus rallijus bet tie ir pirms un pēc jūsu apmeklējuma. Es varu ieteikt "Wings & Wheel" Lundē, skat. www.wingsandwheels.no/...er2012.htm Tas nav lēts, bet interesants pasākums. Ir arī kāds pasākums Dølemo, Aust-Agder, aptuveni tajā pašā laikā. Tajā ņem dalību AM-auto, antīkie automobiļi un MC veterāni. Neesmu tajā ņēmis dalību, bet, šķiet, tas varētu būt labs rallijs. Ir skaidrs, ka tie ir vienīgie veterānu / seno MC ralliji šajā periodā, kā arī, izvēle ir atkarīga no tā, kurp jūs dodaties. Våler notiks klasiskās sacīkste (MC) jūnijā, bet, mazliet pirms jūsu Norvēģijas apmeklējuma. Vienmēr ir patīkami satikt Jawa cilvēkus, bet es nezinu, jvai jums sanāks braukt manā virzienā. Ja es varu palīdzēt ar kaut ko, tagad jums ir mana pasta adresi, un jūs varat sazināties ar mani, ja vēlaties. Ar sveicieniem, Kjell...... Sola, Norvēģija Nu lūk. Pagaidām viens dzīvs Norge Jawists ir atsaucies vienas dienas laikā |
|
|
AldisK |
Ziņojums ievietots 09-01-2013 23:18
|
Nu redz, Tev ir veicies labāk. |
|
|
Kaarlis |
Ziņojums ievietots 12-01-2013 13:06
|
Moderator Ziņojumi: 2155 Pievienojies: 13.02.12 |
Iepriekšējie braucieni ir pierādijuši, ka kontakts ar vietējiem aizstāj pusi no ziemas plānošanas. Viņi noteikti zin labākās naktsmītnes, smukakos maršrutus un lētākos veikalus.... Un jā! Ir nomainijies gads un varbūt ir vērts pačekot prāmju izmaksas visos variantos? Labojis AldisK uz 17-01-2013 08:01 |
|
|
palsmanietis |
Ziņojums ievietots 12-01-2013 22:29
|
Moderator Ziņojumi: 198 Pievienojies: 11.04.12 |
beidziet zeni slinkot jasak gatavoties norvegijai nopirku ziemas cepuri un sodien pie -23 celsijiem mocis ruc-varam braukt |
|
|
AldisK |
Ziņojums ievietots 15-01-2013 08:08
|
Nūū.... malacis!! Tad pierakstām Tevi sarakstā? Tagad par citu lietu. Aizrakstīju emailu Zviedru jawa kluba līderim kontaktu nodibināšanai. Saņēmu atbildi, apmēram šādu: Prieks par mūsu jawa klubu, Norvēģīja esot skaists zeme. Pārsūtījis manu vēstuli saviem biedriem, kuri dzīvo tuvumā mūsu maršrutam un Stokholmā, jo pats dzīvojot 500km uz rietumiem no Stokholmas. Vēl piereģistrējos viņu mājas lapā un arī ieliku infu par mūsu braucienu. Skatīts ir, bet pagaidām neviena komentāra. Vēl! Pie reizes gribu atgādināt, ka marts vairāk nav tālu. Būs jāsāk domāt par prāmja biļetēm un pēc tam pievienošanās braucienam var būt problemātiska. Labojis AldisK uz 15-01-2013 09:17 |
|
|
Guntis |
Ziņojums ievietots 15-01-2013 10:22
|
Moderator Ziņojumi: 1816 Pievienojies: 13.02.12 |
Būtu jau labi,ja reālie braucēji tomēr jau būtu pieteikušies. 1. Diena: Prāmis Rīga- Stokholma. 2. Diena: Stokholma- Hamāra. Brauciens cauri Zviedrijai, iebrauc Norvēģijā un pie Hamāras nakšņo. Apm. 550km 3. Diena: Hamāra- Lillehamere, pilsētas un olimpiskā stadiona apskate Brauciens līdz Andalsnes. Pie Andalsnes nakšņo. Apm. 330km 4. Diena: Andalsnes –Troļļu ceļš- Dalsnibas klints –Stryn.Nakšņo. Apm. 170km. 5. Diena: Stryn- Tvindefosas ūdenskritums. Nakšņo. Apm. 250km 6. Diena: Tvindefosas ūdenskr. – Vorinfosas ūdenskritums- Odda. Apm. 170km 7. Diena: Odda-Buerdalen pārgājiens uz Folgefona ledāju- Latefosa ūdenskritums –Jorpelande. Apm.220km 8. Diena: Jorpelande-Preikestolena Forsand pārkaru klints(pārgājiens ar kājām apm4-5stundas) virs fjorda-Lauvik- Sinnes. Nakšņo Apm 100km 9. Diena: Sinnes-Hedāle(koka stāvbaznīca)Notoden-Oslo. Nakšņo pirms Oslo Apm.350km 10. Diena: Oslo Oslo apskate. Brauciens uz Stokholmas apm līdz Karlštatei kādus 200km. Nakšņo. 11. Diena: Karlštate- Stokholma. Apm 300km. 12. Diena: Stokholma Riga. Kopā apmēram 2700km. 1. Oilmaster 2. AivarsZ 3.AldisK 4.Bargais 5.Gints29 6.Guntis(ursus) -------------------------------------------------------------------------------- maps.google.lv/...,21.643066---------------------------------------------------------------------------------- |
|
|
oilmaster |
Ziņojums ievietots 15-01-2013 11:40
|
Moderator Ziņojumi: 839 Pievienojies: 15.02.12 |
Vēl ir jāpadomā par līdzbraucējiem. Vai mocītim nebūs par smagu, paunas + 2 braucēji. Ir vietas kur horizontālu ceļu neredzēs ļoti ilgi , būs vai nu kalnā, vai no kalna lejā. Es braukšu viens ša paša iemesla dēļ. |
|
|
AldisK |
Ziņojums ievietots 15-01-2013 14:26
|
Domāju, ka nebūs nekāda vaina arī divatā. Es gatavojos brauk divatā ar sievu. Pagājušā vasara pierādīja, ka viss notiek normāli. Tā ir iespēja pabūt kopā, un arī sava veida kompromiss par garāžā pavaditājām stundām, un "lūžņos" ielikto naudu. Vieņigi Oilmasteram varētu būt problēma uz 360 modeļa divatā sava 2m auguma dēļ. |
|
|
aivarsz |
Ziņojums ievietots 17-01-2013 00:38
|
Vēl kāda atbilde no norvēģiem. Netulkošu. Copy-paste. Katrā gadījumā, atsaucība sāk rasties. Ir labi Dear Jawa friends from Latvia Thank's for Your info about visiting Norway next summer. We would appreciate to meet You some where. Unfortunately we don't have any Event that time, but we think of meeting You some where we can have a nice meal and chat. We will obviously have a lot to talk obout. We may also help You finding a place to camp or stay over night. Propose You will keep us informed obout how many You will be, what routing You have planned and how long You will be in our Country. If You want we can make a tour Proposal for You. We look forward to meet You and make new Jawafriends! Best regards Jan ...., Jawaclub Norway. |
|
|
aivarsz |
Ziņojums ievietots 17-01-2013 01:13
|
Kaarlis rakstīja: Iepriekšējie braucieni ir pierādijuši, ka kontakts ar vietējiem aizstāj pusi no ziemas plānošanas. Viņi noteikti zin labākās naktsmītnes, smukakos maršrutus un lētākos veikalus.... Un jā! Ir nomainijies gads un varbūt ir vērts pačekot prāmju izmaksas visos variantos? Kārli, arī tavs pieminētais ir daļa no plānošanas, kas aizņem zināmas darba stundas. Vienmēr ir labāk, ja ir 100 draugu, nevis 100 naudiņas, vai ne? Par prāmjiem vēl nesaspringsti, kā reize, šobrīd arī tikko ir notikušas/notiek kārtējās izmaiņas Tallink tarifos. Ne visos gadījumos baigi foršas. Diemžēl. Bet, galvu augšā, gan jau būs OK. Citādi nekad nav bijis! Labojis AldisK uz 17-01-2013 08:03 |
|
|
aivarsz |
Ziņojums ievietots 17-01-2013 01:18
|
oilmaster rakstīja: Vēl ir jāpadomā par līdzbraucējiem. Vai mocītim nebūs par smagu, paunas + 2 braucēji. Ir vietas kur horizontālu ceļu neredzēs ļoti ilgi , būs vai nu kalnā, vai no kalna lejā. Es braukšu viens ša paša iemesla dēļ. Šis moments jau katra paša ziņā. Protams, braukt vienam ir nesalīdzināmi vieglāk un vienkāršāk. Un vēl dažādi plusiņi, blablabla... Par sevi vēl šobrīd 100% nemāku teikt, taču, līdzīgi kā Aldis, domāju, ka tomēr braukšu ar līdzbraucēju. Šāds pasākums drusciņ vieno un reizumis ir pat nepieciešams. |
|
|
aivarsz |
Ziņojums ievietots 17-01-2013 01:41
|
Guntis rakstīja: Uzmeistaroju papildus STOP signālu.Ņēmu iekš RIMI LED gaismekli pa 1.98,bet klupšanas akmens ,ka man borta spriegums ir 7V. Nu ko nomaiīju pretestības(470omi) uz 250 omi,un viss rullē(LED kas autosiem domāts,kā papildus STOP). P.S.Vai visi ir padomājuši? Vai būsi redzams bremzējot? garajā braucienā,kad koferi NOSEGS rūpnīcas stop signālu? Vēl pēdējā piebilde šonakt pirms miega. Guntis ir pieķēris labu tēmu.Ja šobrīd pareizi atceros- pagājušā gada braucienā šī bija neliela, bet tomēr, problēma.Lampas vai nu bija neredzamas/mazredzamas, vai vispār nebija. Fakts. cik atceros, Bargais bija sagatavojies ar papildus aizmugures lampām. Arī es uzštellēju nepareizus, neadekvātus, visādi citādi nepareizus, bet aizmugurējos pagrieziena gaismekļus, kurus neaizsedz paunas. Vēl bija vienam mocītim papildus stops. Piedodiet, vairs neatceros, kuram. Ber, īstenībā tas ir svarīgi pašu drošībai. |
|
|
Peteris |
Ziņojums ievietots 17-01-2013 09:18
|
Moderator Ziņojumi: 228 Pievienojies: 15.02.12 |
aivarsz rakstīja: Guntis rakstīja: Uzmeistaroju papildus STOP signālu.Ņēmu iekš RIMI LED gaismekli pa 1.98,bet klupšanas akmens ,ka man borta spriegums ir 7V. Nu ko nomaiīju pretestības(470omi) uz 250 omi,un viss rullē(LED kas autosiem domāts,kā papildus STOP). P.S.Vai visi ir padomājuši? Vai būsi redzams bremzējot? garajā braucienā,kad koferi NOSEGS rūpnīcas stop signālu? Vēl pēdējā piebilde šonakt pirms miega. Guntis ir pieķēris labu tēmu.Ja šobrīd pareizi atceros- pagājušā gada braucienā šī bija neliela, bet tomēr, problēma.Lampas vai nu bija neredzamas/ mazredzamas, vai vispār nebija. Fakts. cik atceros, Bargais bija sagatavojies ar papildus aizmugures lampām. Arī es uzštellēju nepareizus, neadekvātus, visādi citādi nepareizus, bet aizmugurējos pagrieziena gaismekļus, kurus neaizsedz paunas. Vēl bija vienam mocītim papildus stops. Piedodiet, vairs neatceros, kuram. Ber, īstenībā tas ir svarīgi pašu drošībai. Cik atceros, tad Aldim ! |
|
|
Kaarlis |
Ziņojums ievietots 17-01-2013 12:26
|
Moderator Ziņojumi: 2155 Pievienojies: 13.02.12 |
Neesmu iedziļinjāies maršrutā, taču interesē, va šis ceļš , kas atrodams vai katrā ceļvedī, arī būs ietverts plānā? www.visitnorway.com/...antic-road |
|
|
Guntis |
Ziņojums ievietots 17-01-2013 15:01
|
Moderator Ziņojumi: 1816 Pievienojies: 13.02.12 |
Ar paildus STOP es nevaru atrast risinājumu... gribēju LED... bet te nu atspēlējas,ka es WAPE uzlicis 6V. Otrs STOP ir redzams labi (manā gadījumā) ,somas neko neaizsedz, arī pagriezienus neaizsedz. |
|
|
AldisK |
Ziņojums ievietots 18-01-2013 00:11
|
Kaarlis rakstīja: Neesmu iedziļinjāies maršrutā, taču interesē, va šis ceļš , kas atrodams vai katrā ceļvedī, arī būs ietverts plānā? www.visitnorway.com/...antic-road Atradu goglē to ceļu. Baigi vilinoši izskatās. Mums no Andalsnes jāizmet nepilns 300km līkums un jāatgriežas Andalsnē. Tā būtu viena diena. Jāpadomā kur ko var noīsināt vai kā citādi, lai to dienu atgūtu. Apspspriežams jautājums. Gribētos iekļaut. |
|
|
aivarsz |
Ziņojums ievietots 18-01-2013 00:38
|
Guntis rakstīja: Ar paildus STOP es nevaru atrast risinājumu... gribēju LED... bet te nu atspēlējas,ka es WAPE uzlicis 6V. Otrs STOP ir redzams labi (manā gadījumā) ,somas neko neaizsedz, arī pagriezienus neaizsedz. Tu tak tehnisks cilvēks, parotaļājies ar rezistoriem un 6V barošana rullē, (protams, ja tas pašam tiešām šķiet nepieciešami). |
|
Iet uz forumu: |