633 jeb mazās motorista piezīmes.
|
Dalgo |
Ziņojums ievietots 19-10-2012 21:30
|

Senior Member

Ziņojumi: 376
Pievienojies: 15.02.12
|
Ko sakat par ZKL C3 slēgtā gultņa (ar metāla blīvslēgiem) ielikšanu 634 motora aizdedzes pusē, bet nemaz neņemt nost tos blīvslēgus? Doma, smēre tur iekšā ir, kura ir paredzēta pilnvērtīgai ekspluatācijai, tad kāpēc tā arī neatstāt.. ? |
|
|
|
Kaarlis |
Ziņojums ievietots 20-10-2012 20:43
|

Fusioneer

Ziņojumi: 2155
Pievienojies: 13.02.12
|
Bija man pārdomas par šo tēmu kad mainiju gultņus taču rociņa notrīcēja un blīvslēgi izlidoja misenē. Iemesls nr1- nezinu kā uzvestos gumijas blīvslēgs sausos apstākļos, nr2- gultnī smērvielas daudzums ir pamazs,ierobežots un izstrādātais atlikums visu laiku cirkulē starp darba virsmām, varbūt kļūdos, taču tev ir visas iespējas veikt eksperimentu un pēc pāris gadiem padalīties ar pieredzi. |
|
|
|
Guntis |
Ziņojums ievietots 20-10-2012 21:16
|

Fusioneer

Ziņojumi: 1816
|
blīvslēgs točj sausumu nepārdzīvos,gultņa blīvslēgs nav domāts TIK lielai iedarbībai.
kāpēc man liekas šis ir jau runāts citur un citādi,bet iekš retrojawa.lv
P.S jaunajiem karogs rokās,visas iekspējas expeirmentiem  |
|
|
|
Dalgo |
Ziņojums ievietots 20-10-2012 21:49
|

Senior Member

|
Nju redzēsim, kas tur būs noticis pēc laika brucot!
Labojis Guntis uz 20-10-2012 22:09
|
|
|
|
Jancic |
Ziņojums ievietots 20-10-2012 22:12
|

Senior Member

Ziņojumi: 239
|
Blīvslēgus, jau var viegli nomainīt nejaucot motoru ārā pēc kāda laika, ja vajadzēs. Un sanāk jau laikam tikai aizdedzes pusē, sajūga pusē jau kārbas eļļa, bet tā arī īsti neko nelīdzēs, jo tikai ārēji darbojas, iekšā jau netiks nepakam. |
|
|
|
Kaarlis |
Ziņojums ievietots 20-10-2012 22:14
|

Fusioneer

|
Par sajūga puses gultni arī domāju- par ko gan šim nepeldēties kārbas eļļā ar blīvslēgu uz kloķenes pusi? |
|
|
|
Dalgo |
Ziņojums ievietots 06-11-2012 22:56
|

Senior Member

|
Sveiki!
Cik esmu ievērojis, tad 634 kloķenēm eļļas kanāls vispar nav pretī, te labi redzams, tapiņa nofiksē lielo šeibu, bet eļļas kanals vispār ir uz citu pusi:

tad vienkāršākais, šeibai var izurbt citu fikcējošo caurumu lai kanāls būtu pretī:
[img]http://www.bildites.lv/images/o2lt2p32zwsiirgf9or.jpg[/img] is not a valid Image.
ieteica Georgs, tā arī izdariju kad nesen liku kopā motoru!
Kāds tās lietas tomēr laikam ir izpētijis
Labojis Dalgo uz 07-11-2012 23:47
|
|
|
|
Kaarlis |
Ziņojums ievietots 28-11-2012 23:14
|

Fusioneer

|
Kamēr galīgi neveicas ar restaurētās kloķenes gaidīšanu sanācis padarboties dizaina jomā. Šamais pasākums gan restaurācijas sadaļā neietilpst un ir pelnijis izsperšanu tūninga jomā, tomēr...
Secinājumi- dzinēja vāka pulēšana aizņem no 5 līdz 15 minūtes max.!
Jāsāk gan ar slīpēšanas darbiem- deformācija liek sevi manīt.
|
|
|
|
oilmaster |
Ziņojums ievietots 29-11-2012 00:05
|

Veteran Member

Ziņojumi: 839
|
Man senie JAWAs/CZ plakāti pilnīgi visi ar puletiem vākiem... |
|
|
|
Jancic |
Ziņojums ievietots 29-11-2012 08:35
|

Senior Member

Ziņojumi: 239
|
Hmmm.... kautkur tādu tjūni jau esmu redzējis, bet tikai kur ???
Varbūt jāpaskatās manas meitiņas remonta fotoatskaiti.... 

Jā, tagad atcerējos kur tiku redzējis.... Izskatās tak neslikti, tādu tjūni atbalstu...  |
|
|
|
Kaarlis |
Ziņojums ievietots 10-12-2012 22:30
|

Fusioneer

|
Šodien tiku līdz bloku un cilindra lūku salāgošanai- tapiņas zem cilindriem ir jau no rūpnīcas un lūku nobīde stipri mazāka kā 638- vismaz 3 reiz! Atradu vēl vienu atšķirību- galvām nav gumijas. Veco modeļu vīlētāji var laimē līgot- relatīvi ļoti viegli tikt pie lūkām- it sevišķi pārplūdei. |
|
|
|
elf |
Ziņojums ievietots 11-12-2012 10:39
|

Member

Ziņojumi: 141
Pievienojies: 28.03.12
|
638 tač labāk lūkas vīlēt...izpresē čaulu un viss notiek...bet vajag tik pareizos leņķīšos trāpīt....
-----ne
|
|
|
|
Kaarlis |
Ziņojums ievietots 11-12-2012 12:59
|

Fusioneer

|
638 laikam jāsāk ar to, ka jāņem jauna čaula bez lūkām un jātaisa viss no nulles. Šķībumi tādi, ka tur ne kas nav labojams. |
|
|
|
elf |
Ziņojums ievietots 11-12-2012 15:35
|

Member

|
Ja čaulām vajag materiālu tad meklē Kashinjshh....
http://www.mazmoto.lv/kontakti/
-----ne
|
|
|
|
Kaarlis |
Ziņojums ievietots 11-12-2012 20:25
|

Fusioneer

|
Jā šamais kekss ir zināms. Pagaidām gan neko forsēt netaisos. Iespēju robežās tikai pielaboju lielās lažas.
Ja jauna cilindru apakšējā blīve ir 0,85 mm, tad cik jāreiķina uz saspiestu? |
|
|
|
turists |
Ziņojums ievietots 11-12-2012 22:54
|

Admin

Ziņojumi: 653
Pievienojies: 14.02.12
|
Es lūku atvēršanās grādus mēru pie saspiestas blīves, pievelkot cilindrus pie blokiem bez galvām. |
|
|
|
Kaarlis |
Ziņojums ievietots 20-12-2012 23:21
|

Fusioneer

|
Aiznekodarīt ietvaros pačakarējos ar bloku un cilindru salāgošanu- itkā nekā traka taču pus diena pa kāju... Kamēr izgriež blīves vietā šablonus, kamēr visu sazīmē, tad vēl ar domu lai abas puses būtu simetriskas, laiks lido kopā ar frēzes putekļiem. Grādus gan nekādus nerēķināju- ne kādas forsāžas te nebūs. Šā brīža uzdevums- novest līdz kondīcijai un atgūt nozagto jaudu. Piedzinu kopā abas bloku puses, ieliktni un abus cilindrus. Nevaru izšķirties ko darīt ar virzuļiem. Pēc pāris redzētām plaisām lūkās, vairs negribas tās apakšas atstāt- dikti jau gribas tos logus izzāģēt. Un ja tā parēķina, tad pāris sačakarēti virzuļi ir stipri lētāks prieks par to staļingradu kas varētu rasties izlūzuša loga dēļ. Forumā izskanējusī doma ka virzulis ar laiku paliks konisks, netur kritiku- paskatiet labāk kādi izskatās mūsdienu virzuļi- dažu labu var atpazīt tikai pēc gredzenu rievām un pirksta cauruma.
Ta dvēl viena sirmā galva silti ieteica kanālus nepulēt! Ideālākā virsma būtu bez šķēršļiem un izciļņiem, taču ar struktūru kā pēc smilšu strūklas... tas tika pamatots ar teoriju par to ka varētu pie gludas virsmas vairāk lipt degmaisījums... Iesākumā domāju ka mani čakarē taču tad padomāju, ka modernās nanotehnoloģijas un ūdeni atgrūdošās ķīmijas balstās uz šo pašu principu. |
|
|
|
Guntis |
Ziņojums ievietots 20-12-2012 23:45
|

Fusioneer

Ziņojumi: 1816
|
Ko tu tur ņemies?
Kur 638 ir kādas ,ribas?
bet 360 un 634 man viņas visas ir amputētas,cik var par to runāt.
visos manos topikos ir par to klārēts,un ka jūtami uzlabojas motora jauda un gaita.
kas ir galvenais iemesls to amputācijai.
pēdējais,kas ielinka linku no -krievu- saita ir -elf-,kur tas ir aprakstīts un apstāstīts.
-elf- ATGĀDINĀJA,ka tur ieteikts vēl no virzuļu apakšas NOŅEMT 3mm(man kādreiz stāstīja,ka var visus 5mm ),nu es to neesmu darījis,jo man nav virpas.
P.S. man ir JAUNS 360 -0- komplekts,kur vienai ribai JAUNAI jau PLAISA. Šo komplektu pirku kā ar -defektu- jo zināju,ka ribas tiks amputētas 
tas bija iemesls lai tirgotos,jo -normāliem- pircējiem šo virzuļu pāris nederēja
Labojis Guntis uz 20-12-2012 23:57
|
|
|
|
Kaarlis |
Ziņojums ievietots 12-01-2013 12:58
|

Fusioneer

|
Šajas bildēs smuki var redzēt plaisu.
Tā pamanīta uz aptuveni 200 km noskrējuša virzuļa pēc viegla ķīļa (pēc saimnieka vārdiem) . Man domāt, ka tā nav saistāma ar klemmi, jo lejas daļā virzulis praktiski neizplešas. Izjaucu tikai ziņkārības pēc, taču veiksmīgi- pēc cik kilometriem iestātos mazā staļingrada? Turpmāk visi virzuļi brauks bez šīem rudimentiem un piekāšu kaut kādus tur teorētiskos iespējamos konusus... Ja liksies ka klab- 12 ls un uz priekšu. Tas ir lētāk un drošāk nekā mainīt vai slīpēt arī cilindrus.
Un vēl vienas pārdomas: Tā kā virzulis vis vairāk plešas aukšdaļā pa pirksta asi, (kam dēļ viņu arī taisa ovālu) un ppret izplūdi, tad nesaistu plaisu ar klemmi!
Tās izskatās divas neatkarīgas lietas. Pašas ķīlējošās virsmas virziens liek domāt,k ka nav atstāta īsti pareiza pielaide slīpējot cilindrus. Sāku domāt, ka standarta piegājiens attiecās uz standarta detaļām- līdz 3 remontam. Tālāk būtu jāmet vēl kāda simtdaļa klāt. Konkrētais virzulis- 8!!! remonta- domāju, ka izplešanās tam ir lielaka nekā standartam, jo sienas biezums ir cits... tas tā, pārdomu līmenī. |
|
|
|
elf |
Ziņojums ievietots 14-01-2013 11:34
|

Member

|
Paņem adatvīlīti...klemmes vietu krusteniski novīlē,ja alumīnijs pierauts pie čaulas to nokodina ar skābi...ja nav slinlums zem gredzeniem var ievirpot rievas 0.3-0.5mm platas....ja nebūtu plaisas varētu likt atpakaļ un ruļīt....
-----ne
|
|
|