Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole

Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 2

Lietotāji šobrīd: 0

Lietotāju skaits: 698
Jaunākais lietotājs: Margers2
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
JAWA/CZ vācās uz moto sezonas noslēguma braucienu "No Gaujas līdz jūrai" 22 septembr
Guntis
Foršas bildes,nedaudz jau žēl ,ka netiku,bet arī es labi pavadīju laiku.
Vienīgo ko satiku pa ceļam ir,kad Juris startēja no savām mājām Palsmanēm Smile
Neviltots bija Jura izbrīns Smile ,bet es cerēju ka sasveicināsimies Smile

andiss
Es tikai tagad esmu pamodies, man vakars turpinājās lidz 05:00 pa Valmieras klubiem un bāriem, ar Valmieras Lāsmiņām, superīgs dienas noslēgums vēl superīgākai dienai kopā ar labiem cilvēkiem uz močiem pa skaistām Latvijas vietām. Paldies visiem par kompāniju!

andiss
AldisK rakstīja:

Pirms stundas atbraucu mājās. Paldies visiem par jauko kompāniju. Palsmanietim par noorganozētajām vakariņām.

Cik mīļi, ka kopbildē pie vakariņu vietas es neesmu ticis kadrā, aiz Vācijas (vācieša) robežas laikam bildēt vairs nav interesantiSmile Vai nu arī viss sarunāts ar Raimondu, ka kamēr lietas nebūs nokārtotas, tikmēr griezīs ārā no visām kopbildēmSmileSmile
Labojis AldisK uz 23-09-2012 17:41

palsmanietis
paldies visiem par jauko dienu -lai tadu butu vairak

AldisK
andiss rakstīja:

AldisK rakstīja:

Pirms stundas atbraucu mājās. Paldies visiem par jauko kompāniju. Palsmanietim par noorganozētajām vakariņām.

Cik mīļi, ka kopbildē pie vakariņu vietas es neesmu ticis kadrā, aiz Vācijas (vācieša) robežas laikam bildēt vairs nav interesantiSmile Vai nu arī viss sarunāts ar Raimondu, ka kamēr lietas nebūs nokārtotas, tikmēr griezīs ārā no visām kopbildēmSmileSmile

Neņem ļaunā. Sarunāts nav nekas. Un ar manu foto aparātu bildēja kāds cits, ne es.

Kaarlis
Šitādi pasākumi nelabvēlīgi ietekmē veselības stāvokli, es arī ar čoperistiem kritu zaļā pūķa nagos, taču bez pārspīlējumiem.
Patiešām labi, ka varam sapulcētiies tik kuplā skaitā arī vasaras beigās, kad moto braukšana jau diezgan tiek pamesta novārtā lietus un aukstuma dēļ. Varēja vēl daži aizbraukušie tomēr pievienoties pie galda Korandē.
Arī motopasaulei sevi pieteicām- vienaldzīgo bija maz- citi viebās veroties dūmos, citi krita nostaļģijā, taču kopsummā ok.
Atceļā šķīrāmies uz Ganību dambja, taču ne uz ilgu laiku - Aldis ar Andrew pieslēdzās arī uz krasta ielas- sanāca maziņš dragreisiņš- izkabināju jūs??? Pfft
Lai gan oficiāli sezonai pielikts punkts, man vēl ilgi nāksies braukt ar moto jo mans vāģis no servisnieku nagiem tiks ārā tikai ap oktobra vidu. Vēl jau kilometriņi patīsies. varbūt kādā ideālā sestdienā vēl kaut kur izbraucam?

andrew_77
Laikam jāliek Jawai "NOS NITROUS OXIDE SYSTEM" citādi Kārlim līdzi netieku Smile

aivarsz
Jā, vecīši. Pilnīgi piekrītu, ka pasākums bija izdevies. Malači visi, kuriem visi labie gari un citi apstākļi neliedza šo pasākumu izbaudīt kopā.Lēnā garā jau kļūstam kā tāda liela ģimene, tas forši. Arī laiks mūs, paldies, dažādiem dieviņiem, palutināja, Andiss gaisa temperatūra nāca talkā smuki veikt pirmos mocīša iebraukšanas kilometrus.
Atkal paldies palsmanietis par izrādīto iniciatīvu vakariņu sakarā Korandē. Mazliet žēl, ka vakara pasēdēšanā nepiedalījās satiktie 4 dažādi Jawu lietotāji un kandidāti, kas pilnībā vai daļēji piedalījās sezonas noslēguma braucienā.
Ļoti jauki, ka tehniskās problēmas piemeklējušajam biedram radās tik liels atbalsta pulks, kas nepameta kolēģi nelaimē vienu. Bet, protams, ka braucot šāda veida pasākumā ar vairāku tūkstošus lielu kolonu, pārējiem ir jābrauc tālāk, līdz galapunktam.
Lielais paldies AldisK un Peteris par pareizu reakciju un rīcību drošai satiksmes regulēšanai, izbraucot krustojumā un apturot satiksmi, lai Jawa kolona varētu netraucēti veikt savu maršrutu. Par braukšanu kolonā- caurmērā varu teikt tikai labus vārdus visiem braucējiem, kas brauca aiz manis. Spoguļos likās, ka viss ir gandrīz smuki un droši. Pa priekšu braucošajiem sidecars lietotājiem man gan ir pārmetumi.
Arī blaķenēm ir jāievēro zigzag princips, lai var braukt blīvi un droši. Nezinu, kas kaitēja Gerhard Nies k-gam vai motociklam, bet distance līdz iepriekšējam motociklam mainījās no 2m līdz 150m ar nesaprotamu pozīciju uz ceļa, zinot, ka aiz muguras kolonā brauc vēl vairāki simti ar močiem. Tā nedrīkst rīkoties. Visi esam vienots veselums. Un priekšā Kaarlis vadīja nosacīto JAWA kolonu ar mazliet palēninātu ātrumu, cienot tikko atjaunotu Jawa modeli aizmugurē. Gerhard Nies, kā trešajam braucot, tomēr vajadzētu atrasties kreisajā pusē, ja zinām postulātu: Flagmanis brauc VIENĪGI UN TIKAI kreisajā pusē, tālāk kārtojamies kā uz šaha galdiņa. Uzskatu, ka man ir diezgan pietiekošs mototehnikas lietotāja stāžs. Ar pauzēm, bet, apmēŗam, no 1978 gada. Tātad, domāju, ka, tomēr, kaut ko zinu par lietu šo.
Rakstu noslēdzot, gribu pastāstīt par sevi šajā braucienā. Domāju, ka vienīgais ekscesa aculiecinieks bija Andrew77, kurš brauca aiz manis. Bijām jau Saučos pie pārbrauktuves. Ātrums ap 40 km/h. Pamanīju kādu savu paziņu ceļa malā, samājos, paraudzījos uz priekšu- bet tur pilnīgs STOP, man palicis 2 m līdz iespējamai sabojātai kivačkai/panelkai ar blaķeni. Labi, ka ievēroju šo zigzag principu. Neko nevienam nesabojāju. Bet stūres rāviens un bremzēšanas reakcija vēl ir laba. Tās tādas manas pārdomas. Bet, vismazākā nepareizība vai neuzmanība var beigties nepareizi. Vai mums to vajag? Centīsimies tomēr, braukt pareizi un droši.
Un tiekamies uz ceļa, atkal foršā kompānijā.
Labojis aivarsz uz 24-09-2012 00:39

edmunds
He-he, kazi tiešām pa agru likt moci uz ziemošanu...vēl jau varam kopā novākties, būtu tik idejas un laika apstākļi.
MC Wild Hogs!

edmunds
Reku arī jawisti... www.youtube.com/...58E#t=619s
MC Wild Hogs!

Peteris
Man arī dažas bildītes aizķērušās !

Gerhard
Aivarsz
Save before speed.
I drive one year longer start 1977.
Take it easy

Thanks to all was nice to meet you all this year , I buy this jawa bc wanted drive sidecar, now I know , I buy the right motorbike.

now start work capitalremont Jawa
keep in touch till next year

edmunds
Gerhardu jālaiž pa priekšu kā pirmo un nebūs probzu....pavadonei blaķenē jāizsniedz karti vai GPS un aiziet.
MC Wild Hogs!

aivarsz
Nu neko jau tajā pasākumā nefočēju, bet kautkas mazliet ir arī man. Vismaz, dažas gudras sejas nejawa 1966 gada Royal Enfield dīzeļmocīti ievērtējot pie Korandes.
[img]http://www.bildites.lv/images/33ot2l5w23xjc74n6ai.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]http://www.bildites.lv/images/ttrxcw8wi23fsn1zg.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]http://www.bildites.lv/images/pnolgbjl9rlb6xyuagjh.jpg[/img] is not a valid Image.

oilmaster
Starpcitu, pēc datiem k-kādā 90-desmitajā gadā tika radīts disel motors šim modelim...un VS..mūsu MM kompitenceGrin

aivarsz
Jā, tiešām, parakņājoties tīmeklī, visas pagaidām atrastās pazīmes norāda, ka 1990 gads bija tas patiesais un oficiālais rūpnieciskās ražošanas sākums šim dīzeļmocītim. Bet, viss jau patiesībā ir dzimis stipri pirms šī oficiālā modeļa starta gada. Tāpēc, Oilmasteri, pretrunu šeit nav. Ir pilnīgi iespējams, ka 1966. gadā Indijā jau bija pilnas ielas ar motocikliem, ko uz priekšu virzīja vecu elektroģeneratoru dīzeļdzinēji. Jo ražotne Indijā sāka savu darbību 1984. gadā, līdz tam tie tika ievesti no UK, kur ražotājs bankrotēja 1971. gadā (PS dažādos saitos gadaskaitļi ir atšķirīgi!). Man šobrīd Indijā dzīvo 2 spiegi, kam jau esmu lūdzis par šo motociklu vēsturi padziļināti painteresēties.
Interesentiem, daži pārfrāzēti teikumi no tīmekļa par interesantajām tehniskām lietiņām:

Royal Enfield Indijā ir vienīgais Mo ražotājs, kas ir īstenojis dīzeļmotociklu masveida ražošanu. Fakts.
Vēsture. Savulaik 6,5 Zs industriālais dīzeļdzinējs tika uzstādīts ex Britu (1940-1971 Anglija) "Royal Enfield" rāmī. Tomēr, ievērojot ekoloģijas prasības (pat Indijā?), šis Mo modelis tika noņemts no ražošanas. Degvielas patēriņš- super. ~ 1,4 l/100 km.
Indija ir īpašo iespēju zeme, tāpēc. dīzeļmoto pirmssākumi- Indijas kaktu garāžās šie dzinēji tika uzstādīti vecajiem Royal Enfield Bullet motocikliem, pārbūvējot 350 ccm dzinējus, lai tie attīstītu nu jau ~ 18 ZS. Redzot, cik veiksmīgi bijuši šie darbnīcās veiktie masveida darbiņi, Royal Enfield sāka to oficiālo ražošanu. Bullets ar dīzeļa dzinēju tika nosaukts par Taurus. Rūpnieciskais izstrādājums bija pieejams ar elektrisko starteri. Rūpnīcas atrašanās vieta-Saharanpur. Mocīši tika aprīkoti ar Lombardini 334cc dīzeļdzinēju, ekonomiskākais pārvietošanās ātrums tiek rekomendēts 80km/h.Lielākā daļa no saražotajiem vecajiem Mo joprojām ir normālā darba stāvoklī līdz šai dienai.

Samilztot konkurencei, Indijas vecākais motociklu ražošanas uzņēmums Royal Enfield šobrīd meklē iespējas un variantus, ar domu radīt un atkal atjaunot lielākas jaudas dzinēju un dīzeļdzinēju spektru savā modeļu klāstā Darbi turpinās.
Labojis aivarsz uz 29-09-2012 00:14

AldisK
Izsmeļoši! Kā no enciklopēdijas!

Iet uz forumu: