Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole



Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 2

Lietotāji šobrīd: 0

Lietotāju skaits: 692
Jaunākais lietotājs: Endzuks20
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
Jawa 638 bezkontaktu aizdedzes uzstādīšana
Martins
Vakar aizbraucu uz Jawa veikalu pēc svecēm. Rezultātā pēc ilgām pārdomām no veikala izgāju gan ar svecēm, gan bezkontaktu aizdedzes komplektu. Ilgi domāju pirms saņēmos, jo šāda investīcija nebija ieplānota Smile.

Šodien no rīta piecēlos agrāk ar rezervi 2,5h un nolēmu veikt uzstādīšanu.
Uzlikšanu solīja vienkāršu, un tā arī bija.

Vispirms noņēmu visu, kas var traucet, vecās indukcijas spoles, aizdedzi. Aizdedzes kulaciņa noņemšana bija vienīgā piņķerīgā lieta, jo tas gana labi turējās. Uzliku jauno bezkontaktu aizdedzi.

Barošanai izmantoju esošos vadus. Holla elementa pievienošanai arī izmantoju vienu no vecajiem aizdedzes vadiem. Neizmantotos vadus noizolēju. Rezultātā visu paspēju laikā un pat paspēju uztaisīt nelielu testa braucienu.
jawa_010.jpg jawa_008.jpg jawa_007.jpg jawa_004.jpg jawa_003.jpg
 
navjawa
Beidzot iedvesma piepildījusies izgatavots fuoz {формирователь угла опережения зажигания}
izmēģināts uz motocikla .Bildītēs programators mikroshēmai pic16f84a no vecas sat pirātu kartes un gatavais leņkā formētājs.
alm.jpg programators.jpg
 
Guntis
Sveiciens... Mērsragam,ko maskējamies ar niku?

Forša mantiņa būtu,un ja vēl priekš WAPEs ...,
vai 638 bezkontaktiem(tik tad jau WAPE vien sanāk ? )

Ar šo es biju domājis ne kontaktiem...
 
navjawa
Sveiks itkā nemaskējos aizmirsu paroli un tā sanāca .Patreiz darbojas ar holla un optisko devēju , bet ja padomā var piedabūt arī pie vapes.
 
navjawa
Kam tev 638 Wape nav kur likt naudu 7.kāju komutators holla devējs modulators no tā paša sadalītāja kur holla modificē prtekš 2T un uz priekšu .
 
Guntis
Klau... tu to man stāsti ... Grin
oki es zinu ,kas ir kapacitāte un utt...
kas ir tranzistors un tiristors,semistors un citi... Grin

bet iepriekšējais posts priekš manis... stingri par sarežģītu Grin
 
navjawa
Nu tad saki ka jāraksta lieliem burtiem labi rīt iedošu informāciju
 
Kaarlis
Pat to leņka formētāju... Cik grādu sākuma apsteidze? Kur ķēri grafiku līknei? Pēc kā nosaki ka ir uzlabojumi?
Te arī kaut kas tāds ir, tikai ar aprakstu kā parasti- bēdīgi www.vape.cz/...-jednotky/
Starp citu, hollam briesmīgi nepatīk ģenerātora magnētiskais lauks- izeja: jāmaina ierosmes tinumam polaritāte. Lai gan 8-tās jaweles ģenerātors ir pietiekami jaudīgs, pastāv aizdomas, ka šādi rīkojoties zūd daļa ģenerātora jaudas, kas tomēr tīri sadzīviski traucē ( nevaru pamatot ar konkrētiem mērijumiem, taču tā ir)
Nākamā nepatīkamā lieta- indukcijas spoles rijība- visas tās krievu spoles no gazelēm u.t.t. drausmīgi tērē strāvu, līdz ar ko katrā nostrādāšanas reizē krīt spriegums visā sistēmā. ( nevaru šobrīd atrast oscilogrammas. U-bat kā zāģa zobi) Šāda izteikta sprieguma lēkāšana galīgi nenāk par labu aķim. Dzirksteles jauda gan ir ievērojami lielāka nekā vapei taču... vai plusi atsver mīnusus? Izmaksas gan patīkamas- par vienas vapes cenu sanāk vairākiem moto. Man gan prāts sliecas par donoru auto pameklēt kaut ko no GM saimes- tur ir diezgan daudz aizdedzes ar induktīvajiem devējiem sakot jau no kadetiem un vektrām, biedē tikai vadibas bloku izmēri, un 4t no 2t līknes tā vai tā arī atsķirās.
Vai nu jāatrod veids kā noekranēt hollu no magnētiskā lauka... viena no teorijām- pamatne un visas modulatora sastāvdaļas jātaisa no nerūsējošā tērauda- var būt palīdz. domāju, ka jānovērš šie defekti un tad var domāt par leņķa korekcijām. Cool
 
navjawa
Sākuma apsteidze ir 4.5mm pirms APM grafiks jau ir gatavs programmā ingmaster var arī izmainīt pats ja vēlas .Pirmais uzlabojums tākā 4.5mm apsteidze gribēja sist otrādi tagad vairs nē.Par hollu un magnetisko lauku varbūt man vienkārši palaimējās uzstādīšanas vieta,otrkārt ierosme man barojās caur lampiņu un no ģeneratora ar trim papildus diodēm vēl nav orģinālais sprieguma regulators bet no golfa kuram + ir ptstāvīgi regulējas - .Esmu mainījis arī vietām ierosmes galus bet izmaiņu nekādu nav.Bildītēs ir kā man uzstādīts holls , programma ingmaster tur līkne opozītam bet ir ārī citiem tai skaitā jawa 360,634,638.
ignmaster_uoz.gif
 
navjawa
Spole stāv no AUDI A6 6cilindru 3 litru dzinēja divdzirksteļu tur tādas trīs.Mērījis neesmu problēmas itkā nesagādā priekšējā lukturī stāv pat 55\60w halogēna lampa.Modulators tika izvirpots no nerūsējošā tērauda un imēģināts nedarbojas nedzēš holla magnēta lauku tagad mētājās garažā.
Labojis navjawa uz 31-12-2012 03:11
 
Kaarlis
Jā, modulātora spārnam jāūt no dzelzs- citādi nestrādās. starp citu, vai ir kaut kas gatavs atrodams no optisko elementu saimes ko varētu izmantot holla vietā? Tiem ir vienaldzīgs magnētiskais lauks.
 
navjawa
Kautkur tepat Kārli bija runa par krievu saurman aizdedzi un itkā esot lienes ielā tur kā reiz ir optiskai devējs kuru var likt holla vietā vins pret vienu.
 
navjawa
Izskats šads
11.rar [2.82MB / 1102 lejupielādes]
 
Kaarlis
Man izskatās identiski. Varbūt holls stāv kādus grādus 10 pa pulksteni, citādi identiski. Ir gan neliela atšķirība- tu esi hollu licis kopā ar pamatni no auto sadalītāja, es skrūvēju tieši pie izbijušās kontaktu plāksnes- var būt pastāv iespēja ka metāla daudzums- biezums, vājina lauka ietekmi un viss bumbās?
Vēl interesanti būtu salīdzināt izmantoto indukcijas spoļu rijību. Primāros tinumus mēs nez vai precīzi izmērīsim, taču īslaicīgi patērēto strāvu kā salīdzinošu parametru varētu izmantot...
 
navjawa
Kulaciņa vietā virpoju starpgabalu no nerūsējoša un skrūvi arī liku no nerūsejoša tērauda , var būt tas arī maina to magnetiskā lauka ietekmi..
 
mag501
Kārli,taisos pasūtīt no Ukrainas elektronisko aizdedzi ar optisko devēju varbūt priekš Tevis arī pasūtīt optisko devēju cena ap 5Ls
 
Kaarlis
Pateicos par piedāvājumu. Ja ir tāda iespēja, būtu ļoti jauki. Vai ir kāda adrese kur kādu bildi var ieraudzīt>?
 
Guntis
un man ar... neaizmirstat.
Kārli pasūti tu priekš manis...

P.S. cik maksā pilns komplekts(ar aizdedzi) ?
 
mag501
Pilns komplekts maksā 40ls,ietilpst:FUOZ;komutators,optodačiks,vadi, modulators un instrukcija!
 
Dalgo
Sveiki, tā ka savam 634'tajam mopēdam esmu uzstādījis 210W ģenerātoru -

www.retromoto.lv/...htm#131472

tad nākamā tehniskā izvirtība ir mīļā labā bezkontaktu aizdedze Smile

ir ienākušies gandrīz visi nepieciešamie verķīši:

content27-foto.inbox.lv/albums/d/danston/Jawa-350-634/IMG-0200.sized.jpg

Bet jautājums par modulatoru, tā kā tam ir četri caurumi, bet ir nepieciešami tikai divi.. Vai būs ok, ja es divas pretējās lāpstiņas amputēšu, tādā veidā izveidojot divus lielāks caurumus? Smile

content27-foto.inbox.lv/albums/d/danston/Jawa-350-634/IMG-0206.sized.jpg
 
Iet uz forumu: