Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole



Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 1

Lietotāji šobrīd: 0

Lietotāju skaits: 692
Jaunākais lietotājs: Endzuks20
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
Gultni.
AldisK
Jaucoties pa motoru pamanīju interesantu lietu. Motoram, kuru rudeni nopirku kā gandriz jaunu, bija jāmaina gultņi. Izsitu pamatnieku 305 nometu pie parējiem vecajiem gultņiem. Skatos kaut kas savādāks nekā 305 kuru nomainīju savai 1965 gada jawai. Sāku pētīt abi ražoti ČSSR, abi 6305, bet tam 1965 gada gultnim ir par vienu lodīti mazāk.
Interesanti kāpēc tā? Vai tā būtu kāda vispārēja tendence? Vai otrs gultnis būtu kāds speciālāks? Tālāk nav nekādu marķējumu, ka tīe būtu kādi spaciāli gultņi. Tādēļ lēmums par jaunajiem tika pieņemts nekādu C3 gultni.
Jo:
1. C3 gultnis ir "vaļigāks" t.i spēle ir nedaudz lielāka un paredzēts apgriezieniem ilgstoši lielākiem par 5000. Jawā praktiski tādu nav.
2. Temperatūra arī pie pamatgultņiem karterī nav lielāka par kādiem 100 grādiem diez vai pat tik liela..
šo apsvērumu dēļ manā jawā būs parastie gultņi.
p4090002.jpg p4090001.jpg

Labojis AldisK uz 11-04-2013 08:59
 
oilmaster
Rezervju daļu katalogā atradīsi c grupas gultņus...Šaubos vai tur visi k-ko pīpējuši, kad to rakstīja. Pamatam ir jābūt.
 
Kaarlis
Kombinējot teoriju ar praksi- jawas motors darbojas uz robežas ar nepieciešamību pielietot gultņus ar palielinātu spēli. Pareizi ir darīt kā noteicis ražotājs, Ja gonkās negāzīsi, var likt arī parastus gultņus. Pie kam kloķvārpstai no rūpnīcas jau gultņi nāk ar dažādiem indeksiem... Ja kāds vel jautās par metāla vai plastmasas separātoriem- mūsdienās ķīmija un fizika ir attīstijusies tik tālu ka sintētisko materiāli īpašības sāk pārspēt metālus, kaut vai keramisko bremžu disku un oglekļa šķiedras virsbūvju jomā- tālāk izvēle katra paša ziņā.
 
AldisK
Izraksts no 1971 gada rezerves daļu kataloga. Izņemot ciparu 6 pirms 305 nekādu C neredzu. Varbūt tajā laikā tas 6 nozīmēja to pašu ko C?
gultni_1.jpg
 
Laacis_ar07
Es lieku tos pašus 6305 arī tagad,,un taj pašā rūpnīcā ražotus,,ZKL,škiet,.domāju jawai tie ir gana labi! tās daudzākās lodītes ir okey,,skaitās tie gultņi ir izturīgākie,,man tāds viens jauns bij(no vec laikiem)ieliku 559jai aizdedzes pusē.
 
Iet uz forumu: