Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole

Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 4

Lietotāji šobrīd: 0

Lietotāju skaits: 696
Jaunākais lietotājs: girtinsh
Foruma tēmas
Jaunākās tēmas
Kalendāri 2025
Jawasakki Somija 2025
Sarūsējušas bākas...
Alpu cirkulis
Kontaktu Aizdedze
Karstākās tēmas
Nav izveidotu tēmu
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
Velorex 560, 1974.gada
bargais
Bija piedāvājums iegādāties par pārdesmit latiem blakusvāģi, vai arī saimniece metīšot ārā. Kaut kā žēl palika, ka atkal kas būs zudis, arī garāžā vēl vieta bija, tāpēc esmu kļuvis par šī blakusvāģa īpašnieku. Tas nozīmē, ka aiznākamā gada projekts būs JAWA 350/360+Velorex 560.
Bija arī pārsteigums, kad izdevās atmūķēt blakusvāģa bagāžas nodalījumu - divas ķiveres.
img_0047.jpg img_0042.jpg img_0041.jpg img_0039.jpg img_0038.jpg

oilmaster
Apsveicu!
Ļoti labs komplekts!
Pats galvenais, ka moča stiprinājumi ir klāt. Stikla kronšteini ar savās vietās.

peterisp
Sveiciens!

Šobrīd ļoti aktuāli ir šādi te blakusvāģa sailentbloki:
[img]http://www.bildites.lv/images/igtytqqp2iahh335wvx7.jpg[/img] is not a valid Image.

Veikalā uz vietas nav. Sūtīt no interneta īsti negribās, jo motoren.sk ir nenormāli dārgi, bet par jawamarkt.cz klīst dažādas baumas...

Vēl varētu būt variants, ka kāds man izlīdz (par samaksu, protams) un uztaisa jaunus, jo esošie leņķa dzelzīši man ir no vecajiem palikuši, pie tam nocinkoti. Būtu jāizgriež attiecīgi gumija un jāsalīmē vai arī ar kādu citu tehnoloģiju jādabū kopā. Pašam nav ne jausmas ar ko tur būtu jālīmē, lai turētu to svaru.

palsmanietis
mana doma ka var pielagot motora spilvenus nomoskvica vai zigula,man ir ta pati problema -ceru ka lidz pavasarim bus preciza atbildeCool

aivarsz
Velorex 562 modelim šī lieta ir atrisināta stipri vienkārsāk. Kulba ar rāmi tiek saskrūvēta kopā pa taisno 4 vietās ar skrūvēm un nokontrētiem uzgriežņiem, kā nedaudz amortizējošu starpliku izmantojot ~ 15 mm biezas gumijas šeibes, apmēram 60 mm diametrā. Es iegādājos dažas hokeja ripas un paša spēkiem novirpoju tās šeibes man vajadzīgajā biezumā un diametrā. Kaut kāds štuks tiem Velorex ražotājiem tak laikam bija radies, konstrukciju vienkāršojot. Komfortu šie spilveni nepalielina, bet, ja skrūve iet cauri, drošība gan stipri palielinās. Vienā brīdī tas blakus sēdētājs nevar aiziet pa gaisu, kā tāds nomaldījies bobslejists. Tādas manas pārdomas. Uz oriģināluma ievērošanu 560. Veloreksim tas nu tiešām nekādīgi nevarētu atsaukties, jo spilveni nav redzami.
Ja ļoti gribās tiekties pēc oriģināluma un negribās maksāt čehiem vai slovākiem lielas naudas, protams, var mēģināt radīt šo mezglu oriģinālā veidolā pats. No atbilstošas gumijas jāizdrāž tas gumijas klucis, pēc tam jāiepērk labas kvalitātes virsmu aktivators, grunts un visai labas kvalitātes auto logu līme ar palielu vērpes pretestību. Tad var salīmēt pašu vellu uz ilgiem gadiem. Bet, tas nemaz nebūs lēti. Tā kā, kungi, pieņemiet lēmumus.
Patiesībā, tikko vēlreiz uzmanīgi apskatīju to 560. spilvenu. Jāuztaisa tikai forma, kurā jānostiprina tie metāla komponenti un detaļu 100% var izliet no auto stiklu līmes.
Labojis aivarsz uz 13-11-2013 10:04

peterisp
Aivar, doma skaidra! Kas ir laba auto stiklu līme? Ir kāda īpaša marka? Jo piedāvājums jau ir diezgan plašs.

Max
Jūtu ka drīz ar saskaršos ar šo problēmu,, Doma bij piebraukt pie šiem http://poliprodest.com/automotiv.html
kas zin varbūt var uzcept Smile
Labojis bargais uz 13-11-2013 13:37

aivarsz
PeterisP. Šobrīd baigais padomdevējs par šo sfēru vairs neesmu, jau 10 gadi, kopš ar šiem materiāliem vairs nedarbojos, tādēļ vairs nesekoju un nezinu, cik tālu tā autobūve šajā jaika posmā ir aizskrējusi uz priekšu. Tie logu un virsbūvju konstrukciju līmēšanas poliuretāna materiāli progresē baigā ātrumā. Ir vairāki ražotāji, kas piedāvā ļoti augstas kvalitātes produktus, plašā spektrā. Ātrumā varu tikai bilst, ka vairums autoražotāju izmanto Teroson produkciju (loctite.lv), augstu kotējas arī Dinitrol produkti (izplata TSC auto, cik labi speciālisti tur šos produktus tirgo šobrīd, nezinu), Labus materiālus un labus padomus noteikti var iegūt SIA Rags (rags.lv). Bez laba padomdevēja varētu būt pagrūti izvēlēties to ko vajag. Ja vēl pats īsti nezina ko vajag... Tās virsbūvju un vējstiklu līmes ļoti var atšķirties pēc cietības, elastības, vērpes un stiepes parametriem. Ir tādas, no kā var izliet gumiju, kas ļoti labi kalpo "kaķenei", šaudīties var gadiem. Ir tādas, kas gala rezultātā kļūst gandrīz akmenscietas.

Max. Jā, šis variants (http://poliprodest.com/automotiv.html) varētu būt visai labs.

Iet uz forumu: