Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole



Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 1

Lietotāji šobrīd: 0

Lietotāju skaits: 692
Jaunākais lietotājs: Endzuks20
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
MCA un Vilks. Nekur nevilks...
aivarsz
Latvijas Motoklubu asociācija 6. novembrī protestēs pret ceļiem nepieciešamo līdzekļu piešķiršanu citiem mērķiem Latvijas Motoklubu asociācija ir pārsteigta par Finanšu ministrijas atbildi saistībā ar Transportlīdzekļu nodevu samērīgumu un autoceļu finansēšanas modeli. Finanšu ministrijas (FM) ierēdņi vispār nav pēc būtības analizējuši autoceļu finansēšanas modeli, bet gan atrakstījušies, neatbildot uz motociklistu jautājumiem un prasībām. No nākamā gada tiek plānota trīs jaunu nodokļu ieviešana - palielināts akcīzes nodoklis autogāzei, ieviesta autoceļu lietošanas nodeva kravas transportlīdzekļiem un ostu nodoklis, kuru ieņēmumi teorētiski tiks novirzīti autoceļiem. Diemžēl nav saprotams kā tas notiks, par to Finanšu ministrija noslēpumaini klusē. Izskatās, ka Motoklubu asociācijas prasību atjaunot autoceļu fondu, kā tas ir bijis agrāk, pirms to pie varas esošie politiķi likvidēja, FM nav saklausījusi. Motociklistiem joprojām nav skaidrības, vai nākamajā sezonā ceļi tiks uzturēti un remontēti pēc kādiem saprotamiem principiem un vai vispār braukšana pa autoceļiem būs iespējama un neapdraudēs motociklistu dzīvības. Tāpēc asociācija atbalsta deputāta U.Auguļa priekšlikumu grozījumos autoceļu likumā, kas paredz reāli atjaunot Autoceļu fondu, novirzot tajā ienākumus no transportlīdzekļu ekspluatācijas nodokļa, autoceļu lietošanas nodevas, ostu nodokļa un 80% no akcīzes par naftas produktiem. Motoklubu asociācijas iesniegtā vēstule bija adresēta Finanšu ministram, A.Vilkam, taču atbildi ir parakstījis kāds ministrijas ierēdnis. Vai Tas varētu liecināt, ka ministra kungs uzskata zem sava goda pat parakstīt atbildi Latvijas Motoklubu asociācijai, vai arī to, ka ministra kungs nevēlas uzņemties atbildību par tik bezatbildīgu atrakstīšanos un izvairās komentēt neatrisināto autoceļu finansēšanas problēmu? Latvijas Motoklubu asociācija joprojām uztur spēkā savu prasību pārskatīt un samazināt motocikliem piemēroto ikgadējo transportlīdzekļu nodevu, ko par nesamērīgu ir arī atzinis Tiesībsargs(atzinums, pārbaudes lieta Nr.2012-107-26K), kā arī pieprasa, lai akcīzes un citu jauno nodokļu ieņēmumi tiktu novirzīti speciālā budžeta programmā autoceļu uzturēšanai un būvniecībai. Asociācija uzskata, ka nodokļu maksātāju apmaksātās valsts pārvaldes, valdības un Saeimas pienākums ir sabalansēti un efektīvi, atbilstoši prioritātēm sadalīt budžeta ieņēmumus. Asociācija ministra Vilka ierēdņu atsūtītajā atbildē saskata aizbildināšanās mēģinājumu un izvairīšanos no skaidras un konkrētas atbildes. Latvijas Motoklubu asociācija 6.novembrī 09.00. pie Saeimas plāno nodot ieinteresēto frakciju pārstāvjiem prasību pret nodokļu palielināšanu un centieniem šos līdzekļus pārdalīt jebkuriem citiem mērķiem, tikai ne ceļu uzturēšanai priekšzīmīgā kārtībā. MCA prezidents Aivars Freimanis.
[img]https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1397039_229990867167554_83412087_o.jpg[/img] is not a valid Image.
 
Spark
Vai būs arī kāda pulcēšanās, līdzīgi kā attēlā?
Pēc teksta spriežot - nē.
 
aivarsz
Domāju, ka nē, man informācijas nav par to, kā izskatīsies MCA protests 6.11.2013. plkst. 9.00. Bet, ja ir interese mazliet vairāk uzzināt, par MCA un vilkubara savstarpējo saraksti, ieskatieties šeit: http://mca.lv/main.php?l=1
 
Iet uz forumu: